latinica  ћирилица
22/09/2020 |  13:44 ⇒ 20:20 | Аутор: СРНА

Повеља града Бијељина Милораду Додику

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик овогодишњи је добитник највишег признања Бијељине - Повеље града за изузетан допринос развоју локалне самоуправе и залагање за изградњу виталних инфраструктурних пројеката.
Бијељина - градска управа - Фото: РТРС
Бијељина - градска управаФото: РТРС

Признања се додјељују поводом Дана града 24. септембра, којим се прославља прво ослобођење Бијељине од фашистичког окупатора у Другом свјетском рату.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семебрије" постхумно ће бити награђен Ђоко Михајловић, дугогодишњи генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, за несебичност и пожртвованост у хуманитарном раду.

Ово признање ће постхумно бити додијељено и за Благоја Гавриловића, за личну храброст и несебично пожртвовање у протеклом отаџбинском рату, те предан рад на мјесту предсједника Борачке организације Републике Српске и предсједника Борачке организације општине Бијељина.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семебрије" биће награђени учесници хуманитарне акције "Респиратори за Српску", као и Болница "Свети Врачеви" и Дом здравља у Бијељини за изузетан допринос и несебичан рад у вријеме борбе против вируса корона.

Међу добитницима признања су Удружење ветерана "Гарда Пантери", Градска организација породица заробљених, погинулих и несталих лица из Бијељине и низ појединаца и фирми заслужних за развој Бијељине у различитим областима.