latinica  ћирилица
22/09/2020 |  14:06 | Аутор: СРНА

Мандић: Нова влада, па борба против корупције и криминала

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да ће први задатак нове црногорске власти бити поправљање стања у правосуђу и борба против корупције и организованог криминала.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Он је оцијенио да је "добра" динамика у досадашњим преговорима између представника три коалиције које су освојиле већину на изборима, узимајући у обзир да велики број субјеката треба да чини Владу Црне Горе.

- Ми би сутра требало да имамо конституисану парламентарну већину од 41 посланика из које ће потом да настане Влада Црне Горе. Ови посланици имају имају добру жељу и намјеру да конституишу владу, али смо, такође, послали позив странкама националних мањина да су и за њих врата отворена - рекао је Мандић за Н1.

Он је додао да је позив послат и оним странкама које су се опредијелиле да ће свој став о учешћу објавити након одржавања парламентарних избора.

Мандић сматра да приликом конституисања Скупштине не треба да постоји сарадња са ДПС-ом и да нова власт треба да "буде власт дисконтинуитета, а не континуитета".

- Црна Гора је данас заробљено друштво. Та такозвана дубока држава која постоји, а коју је изградио ДПС тражи темељно преиспитивање. Имамо проблем у правосуђу, владавини права и велики проблем са организованим криминалом. Нова влада треба да се посвети тим питањима - наводи Мандић.

Он је рекао да ни један предсједник Србије није урадио више за Србе у Црној Гори од Александра Вучића.

- То се не може демантовати, јер су конкретни резултати тог учинка видљиви свима на овом простору - рекао је Мандић и додао да Срби у Црној Гори нису национална мањина, да је то њихова држава, као и да желе да са матицом имају најбоље могуће односе.