latinica  ћирилица
22/09/2020 |  15:15 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Чубриловић честитао 90 година рада Народног позоришта

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је руководству и запосленима у Народном позоришту Српске 90 година постојања и рада, те пожелио да се успјешно изборе са ванредним условима насталим због пандемије вируса корона.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Напомињући да се ситуација у вези са појавом вируса одразила и на институције културе, а прије свега на позориште, Чубриловић им је пожелио да се што прије вратите уобичајеном ритму рада и наставе да радују публику новим и квалитетним представама.

- У претходном периоду смо се искрено радовали и били поносни јер је Народно позориште Републике Српске добило неке од најзначајнијих фестивалских награда - навео је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине Српске им је пожелио још много награда на реномираним позоришним фестивалима у земљи и регији.

- На успјешном раду и достојној презентацији културе Републике Српске, желим да се захвалим цијелом ансамблу Народног позоришта. На многаја љета - навео је Чубриловић у честитики коју је у своје и у име парламента упутио директорки Народног позоришта Маји Додиг, редитељима, глумцима, драматурзима, сценографима, аквизитерима, сценским радницима и свим запосленим.