latinica  ћирилица
22/09/2020 |  15:29 ⇒ 19:50 | Аутор: СРНА

Предсједница Српске у Добоју: Уручени кључеви станова за младе парове (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Добоју да је пројекат додјеле станова младим брачим паровима у овом граду изузетно квалитетан и да може бити примјер осталим локалним заједницама, а циљ му је останак младих људи и развој породице.
Цвјановић у Добоју - Фото: РТРС
Цвјановић у ДобојуФото: РТРС

- Овај пројекат је сјајан јер подржава младе брачне парове, односно развој породице. Пројекат је допуна републичког пројекта субвенционисања камате младим брачим паровима који желе да обезбједе прву стамбену једницу - рекла је Цвијановић новинарима након што је са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем уручила кључеве станова за 13 младих брачних парова.

Она је истакла да се овим пројектом желе стимулисати млади брачни парови како би остали на овим просторима.

Фото: РТРС

- Ово је велика шанса за парове који желе да живе у свом граду и својој Републици Српској - рекла је Цвијановић и најавила да ће у Српској бити настављена реализација сличних пројеката.

Она је пожељела срећу младим брачним паровима који су данас добили кључеве станова.

Јеринић је рекао да је предвиђено да буде додјељено 100 становау Добоју, а да је до сада кључеве станова добио 31 млади брачни пар.

Фото: РТРС

- Радује што смо у Скупштини града Добоја донијели одлуку да након рођења трећег дјетета град буде избрисан из власништва станова. Ово је добра порука да млади брачни парови остану у нашем граду - рекао је Јеринић.

Он је подсјетио да град пројекат реализује уз подршку институција Републике Српске, предсједнице Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Брачни пар Ристић захвалио је на могућности да добије прву стамбену јединицу.

Они су навели да су се из иностранства вратили у Добој како би развијали породицу и као медицински радници помогли развој друштва.

Предсједница је током боравка у Добоју посјетила мјесто изградње спортске дворане у Средњошколском центру.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

У оквиру посјете Добоју, предсједница Републике Српске уручила је кључеве станова за 13 младих брачних парова и обишла радове на изградњи нове спортске дворане.

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) дана 22. Сеп 2020. у 6:54 PDT