latinica  ћирилица
22/09/2020 |  15:38 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Учесници пресретнутог разговора су Милан Крсмановић и Горан Вишковић, а не Радован Вишковић

Странка демократске акције и медији под њеном контролом настављају са бруталним блаћењем предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића не бирајући средства како би прикрили подјеле у овој политичкој партији и сукоб на релацији Тужилаштво - Суд БиХ, пише СРНА.
Радован Вишковић  (Фото:twitter.com) -
Радован Вишковић (Фото:twitter.com)

Посљедњи наводни "доказ" - транспкрипт пресретнутог разговора који је објављен у медијима под контролом СДА још један је примјер да се средства не бирају када треба "ударити" на Републику Српску, њене институције и званичнике, а из кога је видљива јасна намјера да се по сваку цијену име Радована Вишковића доведе у везу са догађајима у и око Сребренице с циљем давања подршке лажном свједочењу заштићеног свједока Тужилаштва БиХ, наводи СРНА.

У том документу, који је објављен у појединим сарајевским медијима, нигдје не пише име Радован, већ само презиме Вишковић, наводи СРНА.

Новинска агенција Републике Српске у посједу је оригиналног докумета траснкрипта пресретнутог разговора из којег се јасно види да су његови учесници Милан Крсмановић и Горан Вишковић, а не Радован Вишковић.

При томе, важно је нагласити да се име предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића не спомиње ни у једној пресуди Хашког трибунала која се односи на процесуирање догађаја у и око Сребренице у јулу 1995. године.