latinica  ћирилица
22/09/2020 |  16:17 ⇒ 20:20 | Аутор: СРНА

Сарадња локалних и републичких институција - кључ напретка (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Добоју да се овом граду, уз помоћ институција Српске, реализују значајни инфраструктурни пројекти, што је од изузетне важности за побољшање живота становника.
Цвијановић у Добоју - Фото: РТРС
Цвијановић у ДобојуФото: РТРС

- Задовољство је када видим да заједнички реализујемо важне пројекте, а један од њих је и изградња спортске дворане - рекла је Цвијановић након што је посјетила градилиште спортске дворане.

Она је истакла да без сарадње локалних и републичких власти нема напретка за локалне заједнице.

- Добој је одлично искористио своју шансу. Овдје се води рачуна о развоју градске територије, а не само урбаног дијела, што је од изузетног значаја - додала је Цвијановић.

Она је навела да су у Добоју реализовани важни инфраструктурни пројекти од изградње саобраћајница до школских објеката, те да ће тако бити и у наредном периоду.

- Институције Републике Српске ће увијек бити на располагању овом граду, али и осталим локалним заједницама у Српској. Драго ми је што је евидентан развој Добоја који је једно од највећих градилишта у Српској - рекла је Цвијановић.

Посјета градилишту спортске дворане у Добоју (Фото: РТРС)

Градоначелник Добоја Борис Јеринић нагласио је да се овај град успјешно развија захваљујући институцијама Српске.

- Доказ за ово јесте и реализација инфраструктурних пројеката, а један од њих је и изградња спортске дворане која би требало да буде завршена наредне године, а радови теку планираном динамиком - рекао је Јеринић.

Посјета градилишту спортске дворане у Добоју (Фото: РТРС)

Он је напоменуо да ће Добој наставити са реализацијом важних пројеката.

- У свему имамо помоћ институција Републике Српске, предсједнице Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика - рекао је Јеринић.

Он каже да је поносан што је Добој највеће градилиште у Српској.