latinica  ћирилица
22/09/2020 |  17:45 | Аутор: СРНА

Тегелтија о приједлогу за директора ОБА: Сачекаћу став Комисије

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да ће још неко вријеме сачекати на став Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције, а потом ће предложити Савјету министара именовање директора те агенције и његовог замјеника.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Телетија је рекао да је дуго времена прошло како је упућено писмо и затражен став Комисије, која очигледно има неких својих потешкоћа да се састане и заузме коначан став.

- Још неко вријеме даћемо шансу Комисији да изнесе свој став, као што су то урадили и други који учествују у процесу предлагања, а након тога, цијенећи мишљења која сам добио и која добијем, предложићу Савјету министара у редовну процедуру именовање директора и замјеника директора ОБА - рекао је Тегелтија у Источном Сарајеву.

Он је подсјетио да је процедура именовања директора и замјеника директора ОБА у току и да је као предсједавајући Савјета министара предлагач.

- Коначну одлуку о томе доноси Савјет министара, али је у процедури именовања потребно прибавити мишљења замјеника предсједавајућег Савјета министара, Предсједништва БиХ и Заједничке комисије за надзор над радом ОБА - подсјетио је Тегелтија.