latinica  ћирилица
22/09/2020 |  21:40 | Аутор: Б92

Надал: Не могу стално да размишљам о Ђоковићу

Шпански тенисер Рафаел Надал говорио је након неуспјеха на Мастерсу у Риму.
Рафаел Надал - Фото: AFP
Рафаел НадалФото: AFP

"Бик са Маљорке" је заустављен у четвртфиналу од стране Дијега Шварцмана, који је на крају стигао до вицешампионске титуле.

Као и увијек, новинаре је занимало какав је Надалов став о трци за епитет ГОАТ-а са Роџером Федерером и Новаком Ђоковићем.

- Када ме питате о рекорду Роџера Федерера, увијек кажем исто. Цијелу каријеру сам правио на свој начин и наставићу то да радим. Нисам опсједнут са тих 20 Гренд слемова. Не могу увијек да размишљам о Роџеру или Новаку Ђоковићу и нашој трци. Знам да новинари томе посвећују велику пажњу - рекао је Надал и додао:

- Волио бих да завршим каријеру са 25 Гренд слемова, али то се вјероватно неће догодити. Борићу се, ствараћу шансе. Видјећемо кад завршим каријеру. Желим да и даље уживам у тенису, то је све. Ако играм на високом нивоу, претендент сам.

Надал је прокоментарисао и турнир у Риму.

- Ово је посебна и непредвидљива година. У Риму сам неке ствари радио добро, неке лоше. То је то. Борио сам се до краја. Али када изгубите толико сервис гемова не можете да очекујете да ћете добити меч. Нешто морам да поправим. Знам како то да урадим. Наставићу да радим и да тренирам са правим ставом и покушаћу да се спремим - закључио је Надал.

Надал ће на предстојећем Ролан Гаросу покушати да стигне до 13. титуле у Паризу, а укупно 20. Гренд слема.