latinica  ћирилица
22/09/2020 |  21:49 ⇒ 22:55 | Аутор: РТРС

Почињу квалификације за ЛШ: Игокеа против румунског Клужа

Кошаркаши Игокее сутра крећу у други лов на Лигу шампиона. "Игоси" ће у бугарском Ботевгарду играти квалификациони турнир, а први од евентулана два противника биће им румунски Клуж.
КК Игокеа - Фото: РТРС
КК ИгокеаФото: РТРС

Игокеа је у бугарском Ботевграду, гдје је очекују квалификације за пласман у ФИБА Лигу шампиона. Александровчани сутра играју против шампиона Румуније - Клужа. Утакмица почиње у 19 часова и 30 минута.

Тренер Драган Бајић, неће моћи да рачуна на Американца Клемонса, који, због повреде, није ни допутовао у Бугарску.

Клуж, којег с клупе предводи чувени Душко Вујошевић, један је од најамбициознијих клубова у квалификацијама, појачан Патриком Ричардом и Донатосом Торалисом, који су стигли ове сезоне.

Утакмица између Игокее и Клужа игра се у сриједу с почетком у 19.30. Фрајбург и Спортинг играју од 15.30. Поред турнира у Ботевграду, квалификације се играју још у Никозији (Кипар).

Уколико прође Румуне, Игокеа ће за пласман у групну фазу овог такмичења играти са бољим из дуела швајцарског Фрибурга и Спортинга из Лисабона.

Иначе, ово ће бити друго учешће Игокее у квалификацијама за Лигу шампиона. Први пут су играли прије четири године, када су у двомечу поражени од екипе Морнара из Бара.