latinica  ћирилица
22/09/2020 |  22:38 ⇒ 23/09/2020 | 07:40 | Аутор: СРНА

Кнежевић: Није тачно да нисмо подржали Кривокапића за мандатара

Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Милан Кнежевић изјавио је да није тачно да је ико из ДФ-а довео у питање Здравка Кривокапића као мандатара, већ се тражи да појасни захтјеве лидера платформе "Црно на бијело" Дритана Абазовића који су очигледно раније били договорени са носиоцем листе "За будућност Црне Горе".
Милан Кнежевић - Фото: nezavisne novine
Милан КнежевићФото: nezavisne novine

Кнежевић је навео да се у тим захтјевима траже Министарство унутрашњих послова, Управа полиције, Агенција за националну безбедност /АНБ/, Министарство одбране, Војно-обавјештајна агенција, те министарства иностраних послова и правде.

Он је додао да је међу овим захтјевима и тај да ДФ не може предлагати своје најистакнутије српске политичаре за чланство у новој влади.

Кнежевић је истакао да је ДФ спреман да сутра гласа за предсједника Скупштине Црне Горе из редова Демократа и потпише кандидатуру за премијера, па и да у крајњем случају да и мањинску подршку новој влади.

- Само не пристајемо да будемо понижени, уцијењени и рекетирани. То нисмо дозволили ни одлазећем режиму, а нећемо ни потенцијалним коалиционим партнерима - поручио је Кнажевић.

Подгоричке "Вијести" су раније данас пренијели да је у манастиру Острог одржан састанак странака побједница избора у Црној Гори на којем је Абазовић предложио да носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић буде мандатар, али да су лидери ДФ-а тврдили да он више нема јединствену подршку те коалиције и да га не могу подржати за мандатара док не преиспитају повјерење према њему на страначким органима.