latinica  ћирилица
23/09/2020 |  10:37 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Пласирана намјерна лаж с циљем дискредитације премијера Вишковића

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је за Срну да је одавно постало јасно да одређени сарајевски медији, по налогу обавјештајних и параобавјештајних бошњачких служби безбједности, чине све да дискриминишу српски кадар, тачније све оне Србе у институцијама Републике Српске и БиХ када им својим принципијелним ставом засметају.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Коментаришући нападе из Сарајева на предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, Чубриловић је рекао да је измишљање стенограма о наводном учешћу премијера у догађајима око Сребренице, фалсификовање свједочења, транскрипта пресретнутих разговора - намјерна лаж.

- Готово сав кадар из Републике Српске, наравно они који су засметали политичком Сарајеву, прошли су голготу. Као у Андрићевој "Проклетој авлији" ако није било доказа, као што обично и није, били су криви јер им се трудна мајка о злочинца очешала. И то је тај опробани рецепт у којем су сви Срби који су били рођени у вријеме рата злочинци, а сви Бошњаци увијек и само њихове жртве. Тужно је и немогуће градити земљу на тим основама, подјела, лажи и подвала - нагласио је Чубриловић.