latinica  ћирилица
23/09/2020 |  10:53 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Упркос пандемији, наставити са јачањем економске сарадње (ФОТО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу сагласни су да је неопходно, без обзира на ограничено кретање људи и робе усљед пандемије вируса корона, наставити са јачањем сарадње у области економије, културе и туризма, као и у осталим областима које су од заједничког интереса за Грчку и Српску.
Чубриловић и Папандреу - Фото: РТРС
Чубриловић и ПапандреуФото: РТРС

Чубриловић је поручио да је Република Српска у потпуности опредијељена за наставак добре сарадње и унапређење међусобних односа са Грчком, саопштено је из Народне скупштине.

Он је пожелио добродошлицу новоименованом грчком амбасадору, те и овом приликом, захвалио грчком народу на пруженој помоћи Републици Српској у претходном периоду.

Чубриловић и Папандреу, Фото: РТРС

Чубриловић је поручио да је пријатељство два народа историјски повезано и да је неопходно јачати и његовати успостављене везе.

Током наступне посјете грчког амбасадора, разговарајући о актуелној политичкој ситуацији, Чубриловић је истакао да је Народна скупштина, као највиши уставотворни и законодавни орган Републике Српске, опредијељена за владавину права, за дијалог и уважавање свих унутрашњих специфичности Српске и БиХ.