latinica  ћирилица
23/09/2020 |  11:45 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Новић: Напади на Вишковића плод монтаже ОБА и СДА

Предсједавајући Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је Срни да су напади на предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића плод монтаже Обавјештајно-безбједносне агенције, инструисане из највишег врха СДА како би се скренула пажња са стања у Федерацији БиХ и у врху ове странке.
Средоје Новић - Фото: РТРС
Средоје НовићФото: РТРС

Новић је упитао до када ће политички немушто и дрско представници СДА на основу лажних и истргнутих дијелова снимка који се уопште није односио на Вишковића монтирати оптужбе и неутемељено га блатити.

- Из овога се потпуно јасно види политичка инструкција ОБА која је извукла из својих материјала снимак и затамнила га на дијеловима који се односе на потпуно треће лице, а све је урађено како би се скренула пажња са ситуације у Федерацији и оног што потреса политички врх СДА - рекао је Новић, коментаришући нападе из Сарајева на премијера Вишковића о његовом наводном учешћу у и око Сребренице у јулу 1995. године.

Новић је поручио да је вријеме да коначно јавност схвати да је ОБА очигледно у функцији СДА, додајући да је то показала и потврдила ова странка својим саопштењем.

- ОБА је очито у функцији само једне странке и жели да управља процесима у БиХ. Све то почиње да губи смисао и заиста не знам због чега то треба политичарима највишег ранга да се упуштају у такве послове - рекао је Новић.