latinica  ћирилица
23/09/2020 |  12:19 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Породица нема увид у здравствено стање генерала Младића

Породица и одбрана генерала Ратка Младића нема прави увид у његово стварно здравствено стање, јер у Хагу настављају са праксом да не достављају информације и извјештаје о његовом здрављу, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

- Немамо никакву документацију нити информацију. Ништа ново нисмо добили од прошлог месеца и морамо стално да се прегањамо са њима - рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је у разговору са оцем стекао субјективан утисак да је генерал нешто боље него протеклих мјесеци и да има више енергије.

- Чујемо се по неколико пута на дан и делује да има више енергије. То је важно. Вероватно да даје резултате то што му је промењена терапија - рекао је Дарко Младић.

У осврту на поступак који се против његовог оца води у Хагу, Дарко Младић је рекао да се процјењује да ће се судије у року од шест до 12 мјесеци изјаснити о жалбама на првостепену пресуду.

Он је нагласио да услови у којим је одржана расправа о жалбама на првостепену пресуду 25. и 26. августа нису били регуларни.

- Генерала није могла да посети одбрана нити да се консултује са њим. Он је био у јако лошем здравственом стању, имао је температуру и јако лош хемоглобин. Буквално је само лежао, није могао ни да говори, а камоли да ради нешто озбиљније - рекао је Дарко Младић.

Он је подсјетио да се одбрана због тога оградила од свега и навела да присуствује расправи само да не би испало да се генерал Младић одрекао права на одбрану.

- Бринули смо да би они могли то тако да тумаче и практично још више оштете генерала - рекао је Дарко Младић и додао да је одбрана указала да то није била права жалбена расправа, јер за то нису били испуњени елементарни услови.

Он је навео да је одбрана у тој ситуацији урадила оно што је могла.

- Одбрана је имала добро излагање и били су јој јаки аргументи. Видећемо сада како ће то судско веће да тумачи - рекао је Дарко Младић.