latinica  ћирилица
23/09/2020 |  14:19 | Аутор: СРНА

Вукотић: Бошњаци да се позабаве доказаним злочинцима у својим редовима

Предсједник Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је да би било коректно да се Бошњаци позабаве доказаним злочинцима у својим редовима који су на високим функцијама, а не да измишљањем и фалсификовањем разних докумената покушавају да мистификују и народу представе премијера Српске Радована Вишковића у ружном свјетлу.
Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС
Ветерани Републике СрпскеФото: РТРС

- Сигуран сам да им то неће поћи за руком - рекао је Вукотић Срни поводом бруталних напада и медијске хајке из Сарајева усмјерене против премијера Вишковића.

Он сматра да због новонастале глобалне ситуације и потпуно новог преслагања карата у свијету, поготово у региону, бошњачка сарајевска политика има одређене фрустрације које исказује кроз саопштење Меморијалног центра Сребреница.

- У принципу, они и даље инсистирају на старој матрици по којој покушавају да све Србе, поготово носиоце високох функција сврстају у некакав геноцидни, злочиначки ланац. У том смислу покушавају и да етикетирају једног часног човјека и припадника Војске Републике Српске, који сада обавља високу дужност у Влади Српске и тиме лијече неке своје фрустрације - нагласио је Вукотић.