latinica  ћирилица
23/09/2020 |  15:56 | Аутор: СРНА

Организација старјешина ВРС: Пропагандна акција СДА и Меморијалног центра Сребреница

Организација старјешина Војске Републике Српске саопштила је да су брутални напади и неаргументоване оптужбе на рачун премијера Српске Радована Вишковића пропагандна акција Меморијалног центра Сребреница и руководства СДА на челу са Бакиром Изетбеговићем којима смета успјех Српске, њена спољна и унутрашња политика, па измишљају афере против српских руководилаца.
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org) -
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org)

Из ове организације наглашавају да је несхватљиво да бошњачкој страни до те мјере сметају успјешни људи попут премијера Српске Радована Вишковића, па измишљају његову одговорност за ратни злочин, а све своје кадрове, починиоце ратних злочина снажно подржавају и постављају на кључне функције настојећи посредством њих остварити ратне циљеве, које нису остварили током рата.

- Познато је да је бошњачки члан Предсједништва Шефик Џаферовић, умјесто кривичне одговорности за масовне злочине над Србима у Зеници и подршке муџахединима, давно требао бити судски процесуиран. Други бошњачки члан Жељко Комшић, носилац златног љиљана за убијање Срба сада дијели лекције о правди и поштењу - наводи се у саопштењу.

Из Организације старјешина Војске Српске указују да је слично и са министром безбједности у Савјету министара Селмом Цикотићем за кога је већ покренут кривични поступак, али да то не смета СДА да буде њихов незамјенљив кадар за највише функције у БиХ.

Старјешине Војске Републике Српске осуђују овакво двојно понашање политичких структура БиХ које издижу своје ратне кадрове, упркос ратним злочинима, на највише функције, а истовремено оптужују представнике српског народа и свих који не мисле као СДА.

- Пружамо пуну подршку институцијама Српске и српским представницима у заједничким институцијама БиХ у одбрани Републике Српске и челних представника којима је народ дао повјерење на изборима. Очито је циљ овакве политике СДА криминализовати цијели народ, чему се морамо супротставити - поручују из Организације старјешина Војске Српске.