latinica  ћирилица
23/09/2020 |  16:50 ⇒ 21:26 | Аутор: СРНА

Грађанима доступне све информације о јавним набавкама

Све информације у вези са спроведеним јавним набавкама медицинске и заштитне опреме у условима ванредног стања, за функционисање здравственог система и заштиту здравља становништва, објављене јавно и на тај начин доступне свим грађанима, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) - Фото: РТРС
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)Фото: РТРС

- Влада Српске на челу са премијером Радованом Вишковићем и Републички штаб за ванредне ситуације, континуирано су улагали напор и обезбиједили средства за набавку неопходне медицинске и заштитне опреме, док су надлежне иституције - Фонд здравственог осигурања и Институт за јавно здравство, спроводиле поступак јавне набавке у складу са законским процедурама - наводи се у саопштењу.

Поводом изјава посланика ПДП-а Игора Црнатка, из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу наводе да су детаљне информације о свим спроведеним јавним набавкама по овом питању јавно објављене на интернет страницама Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Института за јавно здравство, као и на порталу за јавне набавке /e-Nabavke/.

У саопштењу се додаје да су и сви закључци које је Републички штаб за ванредне ситуације доносио по питању набавке медицинске и заштитне опреме јавно доступни на порталу Владе Републике Српске.

Из Бироа наводе да је заинтересованим грађанима, као и народним посланицима, на интернет страницама наведених институција, омогућен увид у све информације које се односе на јавне набавке медицинске и заштитне опреме.

Црнадак је јуче на сједници Народне скупштине Српске рекао да је од Владе Републике Српске добио одговор да Републички штаб за ванредне ситуације није спроводио поступке јавних набавки, већ да је закључцима обавезивао ресорна министарства и друге институције за спровођење поступка предметних набавки.