latinica  ћирилица
23/09/2020 |  17:04 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Напад на Вишковића - харанга у режији СДА

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је Срни да су напади на предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића класична политика једне харанге којом се одвлачи пажња од криминала иза којег стоји СДА.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

- На овај начин покушава се сакрити чињеница да нам је предсједник Суда БиХ Шпанац /Ранко Дебевец/, да је директор Обавјештајно-безбједносне агенције /Осман Мехмедагић/ нерелевантан јер нема адекватно образовање и да је чак фалсификовао диплому управо онако како је и предсједник Суда БиХ фалсификовао држављанство - навео је Галијашевић.

Он је подсјетио и на аферу "Респиратори" у коју су укључени премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић и директор Управе цивилне заштите ФБиХ Фахрудин Солак заједно са власником фирме "Сребрена малина" Фикретом Хоџићем.

- Укључени су у крађу од болесних људи, тешку 10,5 милиона КМ - истиче Галијашевић.

Он сматра да је управо покушај прикривања свих тих криминалних радњи разлог напада на часног и поштеног човјека какав је Вишковић, те истиче да је кључно питање - може ли се криминал и даље прикривати оптужбама Срба за наводне ратне злочине?

- Колико је на тај начин људи осуђено? Колико је случајева монтираних харанги и колико су они људи тако похапсили? Колико је људи лежало у Хагу зато што су у Сарајеву пљачкали, па су онда монтирали злочине у Сребреници, у Сарајеву и ко зна гдје? - пита се Галијашевић.

Галијашевић се пита и зашто се "бошњачко Тужилаштво и јавност" не баве чињеницом да су у Хагу одбијене све оптужбе у вези са страдањима у Улици Васе Мискина и на Маркалама у Сарајеву, те на "Тузланској капији".

- Да ли сте и овим људима паковали да бисте сакрили криминалне активности? - пита Галијашевић.

Он истиче да је и прича о наводном геноциду и злочинима у рату деведесетих година прошлог вијека у БиХ методолошки постулат бошњачког покушаја да се Република Српска представи као некредибилна, те да се њено руководство оптужи за нешто што никада није учињено.

- Због прикривања свог криминала, они настоје да оптуже једног премијера чија је биографија часна - поновио је Галијашевић, поручујући да је то срамота, те да такви поступци нису ни муслимански, ни бошњачки, нити да је политички мудро правити од Срба непријатеље.

Галијашевић сматра да СДА оваквим поступцима удаљавају Бошњаке и Србе и провоцира сукоб два народа.

Он каже да Република Српска мора властите безбједносне послове потпуно преселити у Бањалуку, што је у складу са Уставом, те да се на територији Српске забрани дјеловање "шпанског одјељења Суда БиХ", те не спроводе пресуде Суда БиХ и Уставног суда, док у њему сједе стране судије.

- Република Српска не може се поуздати у овакве безбједносне структуре које пуштају снимке. Онај ко је пустио снимак и транскрипте, те у јавност убацио ту причу, открио је идентитет заштићеног свједока. Тај је направио кривично дјело - упозорио је Галијашевић.