latinica  ћирилица
23/09/2020 |  17:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Судије поручиле: Стоп притисцима Звезде и Партизана

- Суочени са готово бруталним притисцима од стране клубова и одговорних појединаца, ми судије Суперлиге Србије овим путем желимо да изразимо незадовољство због свакодневних медијских напада - поручују најбољи фудбалски арбитри Србије.
Црвени картон - Фото: илустрација
Црвени картонФото: илустрација

- Свјесни своје одговорности и јасне намјере да игри подаримо оно најбоље, желимо да нагласимо да је наш једини критеријум био и остао само фудбалски, искључиво у духу Правила игре и прописаних критеријума ФИФА и УЕФА. Од притиска који подразумијева наш посао, нисмо и не желимо да бјежимо, али да останемо имуни на сада већ отворене позиве на линч и практично цртање мета на чело од стране, прије свега Црвене звезде и Партизана, нећемо и не можемо да ћутимо. Због фудбала и правде, свега онога што ова игра представља - истиче се у саопштењу које су потписали сви арбитри Суперлиге и Прве лиге Србије.

Како се наводи, сви заједно одговорно тврде да никада до сада нису имали ниједан позив или било какав притисак од челника Судијске комисије Милана Караџића, Бошка Јованетића и Милована Срећковића, као ни челника ФСС Слевише Кокезе, Ненада Бјековића, Марка Пантелића и Јована Шурбатовића, нити било кога другог из фудбалске организације.

- Својим потписима изражавамо бунт због својеврсног вербалног насиља којем смо изложени, уз јединствен став да уколико се с пријетњама и линчом настави, морамо да размислимо о неким радикалнијим мјерама. Због себе, наших породица, али прије свега истине и правде, заштите судијског интегритета - поручују најбоље српске судије.