latinica  ћирилица
23/09/2020 |  17:41 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Бечић изабран за предсједника Скупштине Црне Горе (ВИДЕО)

Лидер коалиције "Мир је наша нација" и предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић изабран је за предсједника Скупштине Црне Горе.
Алекса Бечић (фото:Savo Prelević) -
Алекса Бечић (фото:Savo Prelević)

За његово именовање гласало је 45 посланика, а против је био један посланик, док је празних листића било 25.

- Заклињем се да ћу дужност вршити по Уставу и закону, честито, одговорно и савјесно, тако ми Бог помогао - рекао је Бечић након гласања.

Прије гласања посланици коалиција "За будућност Црне Горе и "Црно на бијело", посланици Бошњачке странке и посланик Албанске изборне листе "Генци Ниманбегу-Ник Гјелосхај", Ник Ђељошај најавили су да ће подржати приједлог да Бечић буде предсједник Скупштине.

ДПС и СДП најавили су да ће бити суздржани, док су Андрија Поповић (Либерална партија) и Социјалдемократе Црне Горе рекли да ће бити против избора Бечића за предсједника парламента.

Прије гласања о избору Алексе Бечића за предсједника скупштине, сви посланици нове парламентарне већине подржали су Здравка Кривокапића за мандатара за састав нове владе.

Избор предсједника Парламента и мандатара за састав нове владе посланицима Скупштине Црне Горе честитао је принц Филип Карађорђевић.

Извор: РТРС/vijesti.me