latinica  ћирилица
23/09/2020 |  18:16 ⇒ 18:40 | Аутор: vijesti.me

Прво обраћање Бечића након избора за предсједника Скупштине (ВИДЕО)

У првом обраћању по именовању на мјесто предсједника Скупштине Црне Горе Алекса Бечић поручио је да ће "дужност вршити по Уставу и закону, честито, одговорнмо и савјесно, тако ми Бог помогао".
Алекса Бечић (фото:Aleksa Bečić,Screenshot) -
Алекса Бечић (фото:Aleksa Bečić,Screenshot)

Истакао је и да је неописива част и привилегија бити изабран за предсједника највишег законодавног и представничког дома, а истовремено бити и први изабрани јавни функционер након прве демократске смјене власти у црногорској историји.

- Захвалност на избору колегама из коалиција, посебна захвалност колегама из мањинсјких партија - Бошњачкој странци и Албанској изборној листи на подршци и указаном повјерењу. Они који нису гласали  за мене треба да знају да ћу се за њих још више борири, да су им моја врата широм отворена. Нећу их нападати, критиковати или проглашавати противницима државе. Хоћу да опозиција има бољи статус него што смо га ми имали - поручио је Бечић.

Додао је да до "овог тренутка нема формализованих приједлога за потпредсједнике Скупштине".

Бечић је рекао и да су клубове посланика до сада конституисала два клуба посланика - клуб посланика "СДП - Албанска коалиција једногласно" који чине Рашко Коњевић, Драгиња Вуксановић Станковић и Фатмир Ђека, као и клуб посланика "Црно на бијело" који чине Дритан Абазовић, Милош Конатар, Божена Јелушић и Срђан Павићевић.

Нови предсједник Скупштине позвао је да се конституишу клубови посланика који ће се верификовати на првој наредној сједници.