latinica  ћирилица
24/09/2020 |  07:38 ⇒ 11:41 | Аутор: СРНА

Савјет министара о финансијама, економији и безбједности

Савјет министара требао би на данашњој сједници да размотри нацрт споразума о гранту вриједном пет милиона евра за смањење посљедица вируса корона за мала, средња и микропредузећа путем Европског фонда за БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Према предложеном дневном реду, министри требају да размотре и извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за прву половину ове године, као и информацију Министарства безбједности у Савјету министара о стању у области миграција у БиХ за јун 2020. године.

Пред министрима би требало да се нађе и приједлог одлуке о измјени одлуке о расподјели међународне помоћи за заштиту и спасавање у опреми и другим средствима.

На приједлог Дирекције за економско планирање предвиђено је разматрање информације о фискалној одрживости БиХ, економским трендовима у БиХ у периоду јануар-март ове године, те информације о кретању макроекономских показатеља за јануар-јун 2020. у БиХ.

Министарство одбране у Савјету министара предлагач је информације о Годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2021. годину.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова у згради институција БиХ.