latinica  ћирилица
24/09/2020 |  07:46 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Прослава Дана града Бијељина

Бијељина ће данас прославити Дан града низом манифестација у част херојима из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата и Другог свјетског рата, те додјелом признања заслужнима за развој локалне заједнице.
Бијељина: Градска управа - Фото: РТРС
Бијељина: Градска управаФото: РТРС

У 10.00 часова у Центру за културу градоначелник Мићо Мићић приредиће пријем за чланове СУБНОР-а, које његује традицију из Народно-ослободилачке борбе.

У 11.00 часова ће у Градском парку бити положено цвијеће на споменике народним херојима.

Признања заслужнима за развој локалне заједнице биће додијељена у 12.00 часова у сједишту Градске управе.

У 18.30 часова на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића биће положени вијенци на споменик борцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, а у 18.50 часова у прес-сали Центра за културу најављене су изјаве за медије.

Свечана сједница Скупштине града биће одржана у 19.00 часова у Центру за културу, наајвљено је из Градске управе.

Овогодишњи добитник највишег признања Бијељине - Повеље града је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, за изузетан допринос развоју локалне самоуправе и залагање за изградњу виталних инфраструктурних пројеката у Бијељини.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семебрије" постхумно ће бити награђен Ђоко Михајловић, дугогодишњи генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, за несебичност и пожртвованост у хуманитарном раду.

Ово признање ће постхумно бити додијељено и за Благоја Гавриловића, за личну храброст и несебично пожртвовање у протеклом отаџбинском рату, те предан рад у Борачкој организацији.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семебрије" биће награђени учесници хуманитарне акције "Респиратори за Српску", као и Болница "Свети врачеви" и Дом здравља у Бијељини за изузетан допринос и несебичан рад у вријеме борбе против вируса корона.

Међу добитницима признања су Удружење ветерана "Гарда Пантери", Градска организација породица заробљених, погинулих и несталих лица из Бијељине и низ појединаца и фирми заслужних за развој Бијељине у различитим областима.