latinica  ћирилица
24/09/2020 |  09:38 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

НСРС: Гласање о апсолвираним тачкама

У Народној скупштини Републике Српске одржано је гласање о апсолвираним тачкама.

 Посланици су претходно размотрили Извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2019. годину.

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске прошле године је издала, односно продужила пет дозвола за обављање електроенергетских дјелатности, рекао је представник ове комисије Недељко Средић.

Подносећи извјештај о раду ове комисије за 2019. годину на сједници Народне скупштине, Средић је рекао да је Регулаторна комисија издала 40 сертификата за производна постројења, од чега 36 нових сертификата, док је у три случаја вршена измјена сертификата, а један сертификат је пренесен на друго лице.

Обрачуната премија на тржишту осигурања Републике Српске у прошлој години износила је 236,6 милиона КМ и већа је у односу на 2018. годину за 4,7 одсто, наводи се у извјештајима Агенције за осигурање Српске о стању сектора осигурања у Републици Српској, те о раду и о финансијском пословању у за 2019. годину, које данас разматра парламент Српске.

Тамара Пејић Петровић је, подносећи ове извјештаје у Народној скупштини у име Агенције за осигурање Републике Српске, рекла да је на дан 31. децембар 2019. године било уписано 15 друштава за осигурање са сједиштем у Републици Српској и 11 филијала друштава за осигурање чије је сједиште у ФБиХ.

Посланици су синоћ разматрали извјештај о раду МУП-а Српске за прошлу годину.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да ће бити настављено подизање свих капацитета МУП Српске на што виши ниво с циљем очувања безбједности грађана и њихове имовине.

У Парламенту Српске је и дан за гласање о претходно разматраним тачкама.