latinica  ћирилица
24/09/2020 |  10:14 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Очување културног блага и традиције - заједнички циљ свих нас (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Народном позоришту Републике Српске и Музеју Републике Српске велики јубилеј - 90 година постојања.
Жељка Цвијановић (фото: www.instagram.com / zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић (фото: www.instagram.com / zeljka.cvijanovic)

- Задовољна сам што смо посљедњих година, како се поправљала и финансијcкa ситуација, успијевали да више излазимо у сусрет потребама институција културе, али на том плану треба још много радити - истакла је предсједница Српске.

      View this post on Instagram

Народном позоришту Републике Српске и Музеју Републике Српске честитам велики јубилеј - 90 година постојања. Задовољна сам што смо посљедњих година, како се поправљала и финансијcкa ситуација, успијевали да више излазимо у сусрет потребама институција културе, али на том плану треба још много радити. Захвалност за многе успјехе, који су у тешким временима остварени у области културе и умјетности, дугујемо искључиво нашим умјетницима и дјелатницима у области културе, и то треба јавно рећи и захвалити им, не само на њиховом таленту и уложеном труду, већ и на њиховој истрајности и одлуци да не одустану ни од свог позива, ни од културе. Морамо то цијенити више него што иначе чинимо, јер очување културног блага, традиције и наших установа у области културе мора бити заједнички циљ свих нас – и институција и грађана.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Sep 23, 2020 at 11:30pm PDT

Цвијановић је захвалила умјетницима и дјелатницима у области културе.

- Захвалност за многе успјехе, који су у тешким временима остварени у области културе и умјетности, дугујемо искључиво нашим умјетницима и дјелатницима у области културе, и то треба јавно рећи и захвалити им, не само на њиховом таленту и уложеном труду, већ и на њиховој истрајности и одлуци да не одустану ни од свог позива, ни од културе.  Морамо то цијенити више него што  иначе чинимо, јер очување културног блага, традиције и наших установа у области културе мора бити заједнички циљ свих нас – и институција и грађана - нагласила је предсједница Српске.