latinica  ћирилица
24/09/2020 |  11:03 ⇒ 11:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Желимо нормалне односе са Црном Гором, врата Србије отворена

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија жели сарадњу и нормалне односе са Црном Гором, као и да су врата те земље отворена за све људе из Црне Горе.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

Вучић је новинарима, након свечане промоције нових припадника полиције, изјавио да је Србија увијек спремна на сарадњу са Црном Гором, гдје је јуче конституисана нова Скупштина.

- Немамо ближег, то што они сви заједно желе да покажу амбасадорима у Подгорици, како су далеко од Србије, како ће не знам шта све да ураде... Ми са тим немамо проблем. Нека кажу и раде шта хоће, ми ћемо овдје да будемо увијек спремни да сачекамо браћу, пријатеље из Црне Горе за сарадњу - рекао је Вучић.

Навео је да су сва врата Србије у потпуности отворена за све људе из Црне Горе.

Што се тиче преговора у Бриселу, Вучић је поручио да ће Београд у најбољој вјери наставити преговоре са Приштином под окриљем Европске уније.

На питање да ли би Србији одговарало да САД преузме преговоре Београда и Приштине и да ли је недавно у Вашингтону било ријечи о томе, Вучић је рекао да је то веома комплексно, тешко и сложено питање на које данас, како каже, не би одговарао.

Истакао је, међутим, да се преговори и одлуком Уједињених нација воде под окриљем ЕУ.

- И одлуком УН, и нећу да говорим ко је све на то утицао својевремено, преговори се воде под окриљем ЕУ и у најбољој вјери ћемо наставити преговоре под окриљем ЕУ - рекао је Вучић.

"Данас путујем у Турску, разговараћу са Ердоганом"

Вучић је најавио да данас путује у Турску, гдје ће разговарати са предсједником те земље Реџепом Тајипом Ердоганом.

- Не морам да кажем колико су важни разговори са турским предсједником данас - рекао је он.