latinica  ћирилица
24/09/2020 |  12:28 | Аутор: РТРС

Чубриловић честитао 90 година постојања и рада Музеју Републике Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас у име Народне скупштине Републике Српске и своје име, директору Музеја Републике Српске Миладину Савићу и свим запосленим у Музеју Републике Српске 90 година постојања и рада, уз жељу да задрже важну улогу у чувању културе, традиције и историје.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Желим вам да успјешно наставите да, посредством поставки, тематских изложби, прикупљања музејске грађе, специјалних издања, рада ваших кустоса, конзерватора, археолога, историчара, етнографа, етнолога и осталих запослених у Музеју Републике Српске, сачувате од заборава материјалну, духовну и културно-историјску баштину Републике Српске - написао је Чубриловић у честитки.

Он је истакао да је обиљежавање 90 година рада прилика да се сјетимо и оних који су дио свог живота уложили у рад овог Музеја, а један од најзаслужнијих је први управник ове институције, угледни сликар Спиридон Шпиро Боцарић.

- Искрено се надам да ћете у наредном периоду, уз помоћ институција Републике Српске, реализовати планове о проширењу поставке "Јасеновац" и спровести идеју о формирању поставке одбрамбено-отаџбинског рата. Народна скупштина Републике Српске ће и убудуће подржавати ваш рад, свјесни улоге и значаја које Музеј Републике Српске има у чувању и презентацији идентитета Републике Српске и њеног народа - пише у честитки предсједника НСРС Музеју Републике Српске.