latinica  ћирилица
24/09/2020 |  12:34 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Видић: На моралним вриједностима антифашизма почива Европа (ФОТО)

Прослављајући Дан града, Бијељина његује моралне вриједности које је у себи носила антифашистичка борба на чијим темељима данас почива Европа, изјавио је предсједник Градске скупштине СУБНОР Михајло Видић.
Антифашизам као темељ савремене Бијељине (фото: www.gradbijeljina.org) -
Антифашизам као темељ савремене Бијељине (фото: www.gradbijeljina.org)

Видић је истакао значај обиљежавања првог ослобођења Бијељине у Другом свјетском рату, 24. септембра 1943. године, када су борци из цијеле БиХ, Срема, Војводине и Семберије дали изузетан и немјерљив допринос у борби против фашизма и нацизма.

- Они који су се тада успротивили нацизму и фашизму, борили су се за друштво међусобног повјерења, гдје се неће људи препознавати по имену и нацији, већ по моралним и људским вриједностима - навео је Видић.

Антифашизам као темељ савремене Бијељине (фото: www.gradbijeljina.org)

Он је захвалио градоначелнику Мићи Мићићу и Градској управи Бијељине за напоре и издвојена средства за уређење дијела Градског парка гдје су изложене бисте народних хероја Семберије.

Поводом Дана града градоначелник Мићић и Градска организација СУБНОР Бијељина организовали су у галерији Центра за културу пријем за чланове и поштоваоце тековина Народноослободилачког рата из Бијељине, Вуковара, Брчког, Адашеваца, Грачанице, Градачца и Сребреника.

Антифашизам као темељ савремене Бијељине (фото: www.gradbijeljina.org)

Обраћајући се присутнима, Мићић је истакао да Бијељина цијени све жртве које су хероји дали у борби против фашизма и за идеал слободе.

Након пријема, делегације Градске управе и СУБНОР положиле су вијенце и цвијеће испред биста народних хероја у Градском парку.