latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:20 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Зворнику обишла Дом здравља и Општу болницу (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети је Зворнику.
Цвијановић у Зворнику -
Цвијановић у Зворнику

Цвијановић је заједно са начелником града Зораном Стевановићем обишла вањске радове на Дому здравља и Општу болницу.

Цвијановић у Зворнику (Фото: РТРС)

Предсједница Српске обишла је новоизграђени кошаркашки терен Основне школе "Свети Сава".

      View this post on Instagram

Дружење са кошаркашким надама Зворника, које се припремају за први и ревијални меч на новоотвореном терену у склопу Основне школе "Свети Сава". Хвала Влади Војводине на донацији.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Sep 24, 2020 at 5:12am PDT

Цвијановић ће присуствовати и манифестацији "Људи и мостови".

У оквиру посјете, планиран је и обилазак реконструисаног Моста Краља Александра Првог Карађорђевића који преко Дрине повезује Републику Српску и Србију.

      View this post on Instagram

Обилазак радова на реконструкцији Дома здравља и реконструкцији и изградњи новог блока Опште болнице у Зворнику.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Sep 24, 2020 at 4:50am PDT

Влада Србије донирала је 500.000 евра за реконструкцију Дома здравља Зворник на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних веза Српске и Србије, док је за ову намјену град Зворник издвојио преосталих 295.000 КМ.

Стевановић је рекао да реконструкција Дома здравља подразумијева "утопљавање зграде", замјену унутрашње и фасадне столарије, израду термоизолације и фасаде, спуштање плафона, нове инсталације, а биће урађено и оно што се у току радова буде појавило као интервентно.

- За изградњу и опремање новог објекта, те реконструкцију, адаптацију и опремање постојећег објекта Опште болнице у Зворнику биће издвојено око 29 милиона КМ, од чега око 19 милиона КМ за набавку медицинске и немедицинске опреме - рекао је директор ове здравствене установе Иван Поповић.

Он је појаснио да ће око 10 милиона КМ коштати грађевински радови који обухватају изградњу новог блока болнице, реконструкцију и адаптацију постојећег дијела болнице, изградњу паркинг-галерије, као и уређење околног простора.

Град Зворник је са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину Војводине реконструисао кошаркашки терен поред Основне школе "Свети Сава".

Цвијановић у Зворнику (Фото: РТРС)

Очекује се да ће се у обиласку овог терена Цвијановићевој и Стевановићу данас придружити потпредсједник Покрајинске владе Војводине Ђорђе Милићевић.

Подлогу за кошаркашки терен донирао је Покрајински секретаријат, док је град Зворник обезбједио нове конструкције кошева и урадио расвјету.

У реконструкцију Моста краља Александра Првог Карађорђевића Влада Србије уложила је око 600.000 евра, а град Зворник око 750.000 КМ.

Према пројектној документацији, реконструкцијом овог моста било је предвиђено пјескарење металне конструкције, замјена дотрајалих дијелова, санација носивог каменог стуба, фарбање, те постављање газећег слоја.

Мост, које је изграђен крајем 1929. године, а у саобраћај га је пустио краљ Александар Први Карађорђевић 12. јануара 1930. године, дуг је 150 метара, а широк 7,2 метра.

Мост је грађен средствима краља Александра и Министарства грађевине Краљевине Југославије.

РТРС/СРНА