latinica  ћирилица
24/09/2020 |  14:01 | Аутор: СРНА

Вишковић: Музеј чува од заборава културну и духовну баштину Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је директору Музеја Републике Српске Миладину Савићу 90 година постојања и рада ове установе, уз жељу да и даље успјешно остварује своју мисију очувања традиције, историје и културе српског народа.
Радован Вишковић  (Фото:twitter.com) -
Радован Вишковић (Фото:twitter.com)

Вишковић је истакао да је Музеј Српске једна од најзначајнијих установа културе, која чува од заборава културно-историјску, материјалну и духовну баштину Републике Српске и народа који живе на овом простору.

- Током протеклих девет деценија, Музеј Републике Српске је, кроз своје бројне активности и поставке, вршио значајну културну и образовну мисију, те дао велики допринос развоју музејске дјелатности на овим просторима - навео је Вишковић у честитки.

Он је додао да ће Влада Републике Српске наставити да подржава рад Музеја Републике Српске, с циљем даљег подизања свијести о значају очувања културне и историјске баштине.

Вишковић је честитку упутио у своје и у име Владе Републике Српске.

Поводом обиљежавања 90 година рада Музеј Републике Српске, вечерас ће у 19.00 часова бити организована изложба "Мач у камену", чији су аутори историчар Јанко Врачар и археолог Ивана Панџић.