latinica  ћирилица
24/09/2020 |  15:20 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Зворник: Реконструкција кошаркашког терена плод братске љубави Српске и Србије (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да је реконструкција кошаркашког терена поред Основне школе "Свети Сава" у Зворнику резултат сарадње, разумијевања и братске љубави Српске и Србије.
Цвијановић у Зворнику - Фото: РТРС
Цвијановић у ЗворникуФото: РТРС

- Задовољство је реализовати још један заједнички пројекат са Србијом. Овај спортски терен је један од многих пројеката који је реализован кроз заједнички ангажман са институцијама Србије. Захваљујући донацији Владе Војводине данас имамо овај кошаркашки терен који је намијењен нашој дјеци и ученицима ове школе. Намјере је да ово буде терен који ће користити и друга дјеца, али и одрасли за спортска окупљања и организовање спортских догађаја - изјавила је Цвијановић након обиласка реконструисаног кошаркашког терена.

Она је појаснила да је Зворник једна од три локације гдје се реализује овај пројекат.

- Поред Зворника, овакви терени биће изграђени и у Модричи и Рибнику. Ријеч је о истим спортским теренима са истом намјеном и намјером - навела је Цвијановић.

Предсједница Српске је рекла да је њена веза са Зворником увијек ишла преко пројеката који се односе на дјецу.

- Прва моја интервенција у Зворнику, још кад сам била предсједница Владе, била је реконструкција породилишта а потом инвестиција која се односила на реконструкције и санације школа, изградњу фискултурних саала, вртића и коначно ево долазимо до спортског терена. Веома сам задовољна због тога јер се то, прије свега, уклапа у наше елементе популационе политике и намјере да правимо боље услове за живот и одрастање наше дјеце, а то одмах значи здравији амбијент у породици и свему другом за шта смо као друштво заинтересовани да надограђујемо и унапређујемо - истакла је Цвијановић.

Она је рекла да вјерује да ће дјеца у Зворнику сигурно уживати на овом спортском терену, те изразила наду да у скорој будућности неко од њих израсте у великог шампиона.

Предсједница Српске захвалила је Влади Војводине за бројне пројекте које су реализовали заједно са Републиком Српском.

- Поносна сам на све то што заједно радимо и реализујемо, на наше велике пројекте, на заједничке празнике које обиљежавамо, а посебно на наше разумијевање и братску љубав, као и све оно што нас као људе радује а то су успјеси и једних и других. Све оно што се добро деси у Србији увијек радује нас у Републици Српској, а исто тако знамо да сваки успјех који остваримо у Републици Српској је нешто што радује Србију. Та веза је нераскидива и толико чврста да су ово само мали показатељи у практичном животу нечега што је велико и снажно - истакла је Цвијановић.

Град Зворник је са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину Војводине реконструисао кошаркашки терен поред Основне школе "Свети Сава". Подлогу за кошаркашки терен донирао је Покрајински секретаријат, док је град Зворник обезбједио нове конструкције кошева и урадио расвјету.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Дружење са кошаркашким надама Зворника, које се припремају за први, ревијални меч на новоотвореном терену у склопу Основне школе "Свети Сава". Хвала Влади Војводине на донацији у виду кошаркашког терена на којем ће, сигурна сам, прве кошаркашке кораке научити многи млади Зворничани.

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) дана 24. Сеп 2020. у 5:12 PDT