latinica  ћирилица
24/09/2020 |  16:22 ⇒ 16:24 | Аутор: Агенције

Федерер на удару демонстраната у Швајцарској

Иако се Роџер Федерер већ дуго није појавио у јавности, као ни на тениским теренима због опоравка послије операције, његово име је поново у медијима због протеста који су ових дана избили у Швајцарској управо због тенисера.
Швајцарци протестовали против Федерера (фото:Twitter/Roger Wake Up) -
Швајцарци протестовали против Федерера (фото:Twitter/Roger Wake Up)

Грађани Берна одржали су масован протест са неколико хиљада људи, који су се окупили у центру града, носећи пароле против свог спортског идола, коме замјерају што није раскинуо спонзорство са Швајцарском кредитном банком, која не мари за еколошке стандарде и улаже у фосилна горива.

Еколошки активисти и борци за заштиту животне средине носили су на челу колоне велики транспарент са натписом "Роџере, пробуди се".

Они су протестовали због тога што Федерер одбија да раскине спонзорство са банком чије је заштитно лице, а која не мари за еколошке стандарде и нарушавање климатских промјена.

Демостранти су носили и рекете, а читав транспарент направљен је на тениској мрежи, уз велики број порука које критикују швајцарског тенисера и рекордера по броју освојених Грен слем трофеја.