latinica  ћирилица
24/09/2020 |  16:45 ⇒ 19:11 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Џаферовић пласирањем неистина злоупотребљава озбиљност мигрантске кризе

Изјава предсједавајућег Предсједништва БиХ и потпредсједника СДА Шефика Џаферовића за БХРТ "да се Полиција Републике Српске и поједине фирме, које организовано пребацују мигранте од источне границе БиХ према Унско-санском кантону, излажу кривичној одговорности", говори о његовој спремности да неистинама злоупотријеби озбиљност мигрантске кризе у земљи у дневно-политичке сврхе, при томе не нудећи ниједно квалитетно рјешење, саопштено је из МУП-а Српске.
МУП Републике Српске - Фото: СРНА
МУП Републике СрпскеФото: СРНА

У саопштењу се наглашава да припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске не врше, нити су икада вршили превоз миграната, али немају право ни да ограничавају кретање мигрантима.

- Министарство унутрашњих послова дужно је да поступа по заључцима Владе Републике Српске с циљем одржавања повољног стања безбједности на територији Републике Српске, при томе не угрожавајући права миграната, а поштујући Европску конвенцију о људским правима и слободама - истиче се у саопштењу.

Из МУП-а Српске подсјећају да аутобуси пуни миграната долазе у Бањалуку из Сарајева и Тузле, као и других градова Федерације БиХ, а које превозе превозници из тог ентитета, са уредно плаћеним картама.

- Mинистарство унутрашњих послова Републике Српске размотриће могућност кривичне пријаве против Шефика Џаферовића због пласирања оваквих неистина и манипулација - наводи се у саопштењу.