latinica  ћирилица
24/09/2020 |  19:14 | Аутор: srpskainfo.com

Први пут послије 114 година: Њујорк отказује традиционално одбројавање за Нову годину

Прослава Нове године на Тајмс скверу у Њујорку која привлачи велику пажњу свјетске јавности биће отказана први пут послије 114 година због вируса корона.

Одбројавање на једној од најпознатијих туристичких дестинација привлачи на милионе људи на улицама и милијарде путем тв екрана, али га ове године нећемо гледати због короне. Власти у том граду одлучиле су се за тај корак како би избјегли ширење ове опасне инфекције.

Полиција ће ове године направити кордон 31. децембра око тог мјеста у Њујорку, а организатори планирају виртуелни догађај као и апликацију помоћу које ће људи моћи да прате одбројавање.

Компанија “Times Square Alliance“ која организује одбројавање на том мјесту, саопштила је да ће дочеку присуствовати мала група људи уз обавезно социјално дистанцирање. Њима ће бити дозвољно присуство само због преноса који ће бити емитован широм свијета.

– Биће неких активности на Тајмс Скверу у којима ће бити поштоване мјере социјалног дистанцирања, али се цијели догађај организује у сврси преноса и стриминга – рекао је предсједник компаније “Times Square Alliance“ Тим Томпкинс за Њујорк Пост, преноси Дејли Мејл.