latinica  ћирилица
24/09/2020 |  19:41 ⇒ 25/09/2020 | 09:04 | Аутор: РТРС

Вишковић: Мој образ је чист, слиједе тужбе (ФОТО/ВИДЕО)

Као припадник Војске Републике Српске нисам окаљао ни образ ни руке и данас имам мирну савјест, изјавио је предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић гостујући у емисији Печат.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Одговарајући на оптужбе у којима се његово име доводи у везу с ратним злочином у Сребреници, Вишковић је поручио да је све четири године рата провео у Сектору позадине Главног штаба Војске Републике Српске, као референт саобраћајне службе.

Каже да је нервоза политичког Сарајева усмјерена на девастирање институција Републике Српске.

- Налазимо се врло близу изборне кампање за локалне изборе. Прије свега, неке партије на челу са СДА у ентитету ФБиХ, не стоје добро, губе велике градове, попут Сарајева и онда желе преко Радована Вишковића да мобилишу борачке или неке друге популације, циљајући на емоције својих грађана, како би приграбили који јефтини политички поен - рекао је Вишковић.

Због клевете, каже, поднијеће тужбе против портала који су га лажно оптужили.

- Биће неколико тужби према разним порталима, и према појединцима. Користићу законом прописане норме, прије свега, да заштитим себе и своју породицу, али и да заштитим институцију пресједника Владе и Републику Српску - истакао је Вишковић.

Премијер Српске је навео да је већ задужио адвокате и правне тимове за састављање тужби.

- Размишљам да поднесем и тужбу према неким лицима, која се помињу из периода од прије 15 година, а који су из само њима знаног разлога, бацили љагу на моју породицу и мене. Њих ћу тужити за лажни пријављивање, које је кривично дјело по закону Републике Српске - рекао је Вишковић. 

Вишковић истиче да ће наставити часно да ради свој посао, чак и више него што је до сада радио.

- Желим да кажем да су Република Српска, Влада и предсједник Владе јачи од њихових напада и њихових клевета - поручио је премијер Српске.

Емисију Печат можете погледати ОВДЈЕ.