latinica  ћирилица
25/09/2020 |  16:54 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Деманти ПДП-а

Партија демократског прогреса упутила је данас деманти на тескт објављен на нашем порталу под називом "Прва СДС тражи извињење од Станивуковића".
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Деманти преносимо у цијелости:

У тексту под насловом "Прва СДС тражи извињење од Станивуковића" изнесен је низ неистина и оптужби на рачун народних посланика из Клуба ПДП-а Јелене Тривић и Драшка Станивуковића.

Наиме, једина истина је да је Станивуковић дошао, како су му касније рекли мјештани насеља гдје се одржао поменути скуп, 15 минута након инцидента, гдје је претходно, једна жена, људе који су дошли на поменути скуп полијевала водом и растјеривала, након чега ју је један од присутних мјештана удаљио.

Овим путем желимо да демантујемо ваше наводе да је Јелена Тривић присуствовала поменутом догађају, као нити једном догађају који се у протеклим данима одржавао у насељу Обилићево и позивамо вас да, уколико имате било какав доказ који потврђује супротно, да га објавите. Подсјећамо вас да изношењем непровјерених и неутемељених информација кршите основне принципе новинарства који се заснивају на истинитости и релевантности објављених информација.

Политика како ПДП-а, тако и Драшка Станивуковића и Јелене Тривић, је мирољубива, а они као појединци нису одговорни за понашање и прављење инцидената од стране било кога. Овим путем позивамо надлежне институције, да утврде да ли је стварно дошло до инцидента, а не да се низ неистина изнесених од стране странке Прва СДС износе у јавност без да се провјере чињенице о самом догађају.

Политика коју проводи актуелна власт како на републичком нивоу, тако и на нивоу Града, која је направила дубоке подјеле међу људима, је најзаслужнија што уопште долази до оваквих ситуација на политичким скуповима. Тражимо да, поштујући Декларацију о принципима поступања новинара којом се утврђује стандард професионалног поступања, у којој стоји да је прва и најважнија обавеза новинара да вијести и информације буду истините, овај деманти објавите у цијелости.