latinica  ћирилица
25/09/2020 |  17:07 ⇒ 20:02 | Аутор: СРНА

Погинули пилоти Дејан Крсник и Звонко Васиљевић (ВИДЕО)

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде Ратног ваздухопловства и Противваздухопловне одбране Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона "миг 21" у рејону села Брасина, код Малог Зворника, саопштено је из Министарства одбране Србије.
Мјесто пада авиона (Фото: TANJUG / MIRA MITROVIC) -
Мјесто пада авиона (Фото: TANJUG / MIRA MITROVIC)

Пилот мајор Дејан Крсник, командир Четвртог авијацијског одјељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног дјетета.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавјештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић упутили су породицама погинулих пилота телеграме саучешћа.

Авион "миг 21" Војске Србије срушио се током извршења редовног летачког задатка данас око 9.10 часова у рејону села Брасина, код Малог Зворника.

Авион је прије полијетања прегледан у складу са свим процедурама и након прегледа је констатовано да је исправан и спреман за лет.