latinica  ћирилица
26/09/2020 |  10:44 | Аутор: СРНА

Исплаћено пет милиона КМ за капиталне инвестиције

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске исплатила је данас пет милиона КМ за капиталне инвестиције у пољопривреди за ову годину за 860 корисника.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Фото: РТРС
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривредеФото: РТРС

- Средства су исплаћена из Компензационог фонда и дио су мјера Владе Републике Српске и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске за подршку пољопривредној производњи - саопштено је из Министарства пољопривреде.

У саопштењу се наводи да се највећи дио новца односи на улагања, односно суфинансирање куповине трактора и прикључака за шта је издвојено 3,4 милиона КМ, док је за инвестиције у складиштење и прераду пољопривредних производа издвојено 564.162 КМ, за опрему у сточарској производњи 377.011 КМ, а за садњу вишегодишњих засада 233.667 КМ.

Исплаћени су и подстицаји за улагања у наводњавање, изградњу пластеника, набавку противградних мрежа, набавку јуница товних раса и изградњу објеката у сточарству.

Из Министарства пољопривреде Српске подсјећају да су сви поднесени захтјеви за капиталне инвестиције одобрени с жељом да се помогне пољопривредницима у условима отежаног пословања усљед пандемије вируса корона.