latinica  ћирилица
27/09/2020 |  09:34 ⇒ 09:34 | Аутор: СРНА

Нестабилно и данас

Нестабилно вријеме и данас се очекује у Републици Српској и Федерацији БиХ, јер постоје услови за мјестимичну кишу, пљускове и грмљавинум.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Послије подне и према вечери обилнија киша и пљускови са грмљавином биће у Херцеговини и Крајини, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завод.

Максимална дневна температура ваздуха од 12 до 18, на сјевероистоку и југу степен два виша, у планинама од седам степени Целзијусових

Дуваће вјетар умјерен јужни, средином и крајем дана умјерен до јак.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завод, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а слаба киша пада понегдје у Херцеговини.

Пад температуре најизраженији је у планинама и у вишим крајевима. Два степена испод нуле измјерена су на Бјелашници у 8.00 часова, на Чемерну један степен, у Гацку три, Калиновику, Ливну, Бихаћу четири, а на Хан Пијеску, Мраковици, у Кнежеву и на Иван Седлу пет.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Мркоњић Град, Соколац, Шипово и Бугојно шест, Билећа, Котор Варош, Рогатица, Нови Град и Рудо седам, Источно Сарајево, Братунац и Сански Мост осам.

У Требињу, Сарајеву, Прњавору, Фочи и Вишеград јутрос је било девет степени, у Бањалуци, Приједору, Градишки, Грудама и Тузли 10, у Бијељини, Добоју, Српцу, Мостару и Неуму
11 степени Целзијусових.

На Чемерну су у посљедња 24 часа пала 43 литра кише по метру квадратном, у Бањалуци 39, Требињу 38, Билећи 34, Новом Граду 26, Приједору 25, Мараковици 23, Гацку 20, Фочи 15, Мљечаници 14, Калиновику, Рибнику и Мркоњић Граду по 11, Српцу 10, Шипову осам, Сокоцу и Добоју седам, Хан Пијеску пет, Рудом четири и Вишеграду три литра кише.