latinica  ћирилица
27/09/2020 |  18:36 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Када ће бити завршена дворана у приједорском насељу Урије? (ВИДЕО)

Иако је градња Спортске дворане у приједорском насељу Урије почела прије осам година, још није завршена. Незадовољни су спортисти којима недостаје простор за тренинге. Поједини приједорски одборници питају се и да ли ће овај објекат, површине 7.000 метара квадратних, бити самоодржив и економски исплатив.
Спортска дворана Урије - Фото: РТРС
Спортска дворана УријеФото: РТРС

У приједорском насељу Урије, прије осам година, почела је градња милионског пријекта Спортске дворане.

Док чекају на завршетак радова, бројни приједорски спортисти осуђени су на тренирање у школама. Кажу, троше новац, тамо гдје не треба.

- Те школе су неусловне, нису правих димензија. Зидови су одмах иза кошева. Велика је могућност да се дјеца повриједе и нису добри услови за играње, тако да изградња ове спортске дворане би нам умногоме помогла у томе да се добије још који термин, самим тим се исти не би плаћали и средства би била утрошена за дјецу у праве намјене - каже Данило Палалић, тренер КК "Приједор".

Својевремено, из Градске управе изјавили су да је за овај пројекат око 3,8 милиона КМ обезбиједио Град Приједор, а око четири милиона Влада Српске из клириншког дуга.

Међутим, до завршетка изградње дворане има још много посла, тврде у Заводу за изградњу града, у чијој је надлежности овај пројекат.

- Што се тиче уговорених радова, актуелно уговорених и на којима се врши извођење радова, требало би бити завршени до краја године. Међутим, остало је још доста послова који нису изведени унутар самог објекта Спортске дворане који самим тим нису ни уговорени и то би требало реализовати у наредном периоду. На пословима терена у склопу Спортске дворане није ништа рађено - рекао је Тихомир Тимарац, директор Завода за изградњу града Приједор.

Иако струка каже да је пресудан квалитет, својевремено је и цифра од око 900.000 КМ утрошених за фасаду спортске дворане, изазвала доста полемика.

Нико не спори да је дворана потребна граду, али поједини скупштински одборници питају се да ли ће објекат, површине 7.000 метара квадратних и 2.000 сједећих мјеста, бити самоодржив и економски исплатив.

- Објекат сличне врсте од самог почетка био је потребан граду Приједору, али је проблем у висини средстава потребних за изградњу и њиховој оправданости, временском трајању градње као и уговора који су потписани прије више од годину дана, гдје извођач није кренуо с реализацијом. Оно што је јако битно, а лоше је по наше локалне извођаче јесте да се већином ангажују извођачи из других локалних заједница, и то под хитно треба промијенити - категоричан је Горан Велаула, одборник СНСД-а у Скупштини града Приједора.

До закључења овог прилога, из приједорске Градске управе нисмо добили одговор на питање када ће бити завршена изградња овог објекта.