latinica  ћирилица
27/09/2020 |  19:36 | Аутор: СРНА

Видовић: Буџет ликвидан, у току израда за наредну годину

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је да је ситуација са буџетом Републике добра, односно да је он ликвидан и да је у току израда буџета за наредну годину.
Зора Видовић -
Зора Видовић

- Не очекујемо проблеме до краја године, ребалансом смо се обезбиједили и тих параметара се држмо - истакла је Видовићева и најавила још један ребаланс до краја године.

Видовићева је нагласила да је евидентан пад прихода, индиректних за десет одсто, а директних за три одсто.

Она је навела да до сада пад прихода износи 187 милиона КМ, а очекује да до краја године буде око 200 милиона.

С обзиром на пандемију вируса корона, Видовићева је задовољна са приходима, иако је ситуација доста коштала и до сада је из буџета издвојено 210,8 КМ за помоћи здравству, општинама, привреди...

- Задовољна сам, први смо у региону почели са мјерама и за мене је најзначајнији податак да није смањен број радника и да обезбиједимо здравствену сигурност за људе. Мислим да смо у томе успјели, обезбиједили смо здравству значајна средства, као и да не смањимо број радника. Због тога имамо само пад директних прихода за три одсто - рекла је Видовићева за АТВ.

Она је додала како треба да се реализује помоћ да се исплати превозницима, као и да се прате захтјеви, те напоменула како су се борили да пад запослености не буде драстичан.