latinica  ћирилица
28/09/2020 |  07:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Авион није био застарио

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио да је авион МИГ-21, који у петак пао код Малог Зворника, није био застарио и да је његов ресурс био до 2026.
Александар Вулин - Фото: РТС
Александар ВулинФото: РТС

Вулин је, гостујући у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк, рекао да неће да доноси закључке о паду авиона, док се не оконча званична истрага.

Он је истакао да је пронађен снимач параметра авиона МиГ-21, који је у петак пао код Малог Зворника, и да су формиране двије комисије.

Вулин је додао да су обе комисије завршле рад и да су прикупљени сви физички докази.

- Сви остаци летјелице су пренесени на Батајницу и сада се ради на истраживању свега што је прикупљено - рекао је Вулин додајући да ће закључи комисија бити прослијеђени надлежном тужилаштву, које води истрагу.

Он је рекао да је смрт двојице пилота недадокнадив губитак и одбацио као будалаштину наводе да српски пилоти и официри нису обучени.

- Наши пилоти и официри су врхунски обучени - нагласио је министар.

Међутим, како је подвукао, са повећањем броја летова, повећаће се и број инцидената.

- На нама је да их избјегнемо и да учинимо све што је у нашој моћи да сви буду исправни и да прође како треба - поручио је Вулилн.

Вулин се осврнуо и на неумесан коментар академика Душана Теодоровића да предсједник Србије убудуће у званичне посјете треба да иде "као копилот" у авионима Војске Србије, оцијенивши да је то "доказ да титула не може да направи човјека од вас".

- То није хумор. Ви се спрдате са мртвим људима - поручио је Вулин.