latinica  ћирилица
28/09/2020 |  08:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Абазовић и Медојевић кандидати за шефа безбједносних служби?

Лидер грађанског покрета УРА Дритан Абазовић и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић, могући су кандидати владајуће трочлане коалиције за функцију потпредсједника Владе координатора свих безбједносних служби, пишу подгоричке Дневне новине.
Дритан Абазовић - Фото: Screenshot
Дритан АбазовићФото: Screenshot

Лист пише, позивајући се на неименовани извор из коалиције, да док Абазовића отворено "гурају" амбасаде западноевропских држава у Подгорици, дотле Медојевић, који не крије жељу да обавља дужност везану за безбједност, за ову функцију има подршку Демократског фронта, најјачег конституента владајуће коалиције, преноси портал ЦдМ.

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић казао је раније да очекује да у секторима који се тичу националне безбједности не буду "неозбиљни људи" и изричито тражио да лидери ДФ не буду министри у новој влади.

Са друге стране, Медојевић је казао да једино криминалци и шверцери не подржавају његово учешће у Влади.

Медији су недавно објавили да су лидери ДФ под великим притиском домаће јавности, али и амбасада ЕУ, да кључна мјеста у такозваним министарствима силе одбране, унутрашњих послова, као и челне позиције у Управи полиције и Агенцији за националну безбједност препусте људима који до сада немају терет националистичке реторике и који нису директно везани са Србију и Русију.

Будући мандатар Здравко Кривокапић требало би ове недјеље да почне неформалне консултације с владајућим партијама око састављања Владе.