latinica  ћирилица
28/09/2020 |  10:52 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Милић: Пријава против СНСД покушај скретања пажње са озбиљних проблема

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је данас Срни да пријава против њега и СНСД-а због наводног кршења Изборног закона представља покушај скретања пажње са много озбиљнијих проблема у изборном процесу у дистрикту.
Градоначелник Брчког Синиша Милић - Фото: СРНА
Градоначелник Брчког Синиша МилићФото: СРНА

Милић је рекао да иза ове пријаве стоје они који желе да прикрију куповину гласова на терену, као и манипулације бројем бирача који ће гласати путем поште.

- Како другачије објаснити да смо 2016. године имали 2.000, а сада 5.000 бирача који су регистровани за гласање тим путем - питао Милић.

Он је позвао надлежне институције, како оне који спроводе изборе, тако и репресивне органе, да што хитније провјере ове информације.

- Многима смета рејтинг СНСД-а и политика коју водимо и у томе треба тражити мотиве ове пријаве - самтра Милић и пита зашто предмет пријаве нису и други билборди у граду.

Истакао је да као градоначелник у складу са Статутом и законом о Влади има право на јавне иступе, у складу са функцијом и пословима које обавља, а да за спорни билборд нису кориштена јавна средства.

Транспаренси интернешнал је поднио пријаве Централној изборној комисији БиХ због преурањене изборне кампање, будући да су актуелни градоначелници Брчког и Бијељине, који су поново кандидати на локалним изборима, већ истакли билборде у својим градовима.