latinica  ћирилица
28/09/2020 |  15:53 | Аутор: СРНА

Ердоган: Јерменија одмах да повуче снаге са "окупиране" територије

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да Јерменија мора одмах да повуче своје снаге са територије, за коју наводи да је окупирала у Азербејџану, те да је вријеме да се оконча криза у региону након сукоба између снага двије земље у региону Нагорно-Карабах.

Током другог дана сукоба око региона Нагорно-Карабах погинула је најмање 21 особа. Анкара је у сукобу објавила да подржава Азербејџан.

- Вријеме је да се оконча криза у региону која је почела окупацијом Нагорно-Карабаха. У региону ће поново завладати мир након што Јерменија одмах повуче своје снаге са азербејџанске територије коју је окупирала - нагласио је Ердоган.

Према његовим ријечима,Минска група, коју предводе Русија, Француска и САД и посредује између Јерменије и Азербејџана, али није успјела да ријеши овај спор који траје 30 година.

Он је нагласио да Азербејџан треба да "узме ствар у своје руке без обзира да ли се то неком допадало или не, а Турска ће наставити да подржава ту земљу свим ресурсима и срцем".

Нешто раније је турски министар одбране Хулуси Акар навео да Јерменија мора да повуче стране плаћенике и терористе" ради остварења стабилности у региону.