latinica  ћирилица
28/09/2020 |  18:42 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Кошарац: Инсистирати на законитом поступању граничних инспектора

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац поздравио је акцију Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ кодног назива "Инди", у којој су ухапшена три гранична ветеринарска инспектора Канцеларије за ветеринарство БиХ због злоупотребе службеног положаја и овлаштења, те примања дара и других облика користи.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Након што ме је Канцеларија за ветеринарство БиХ обавијестила о индицијама које су указивале на незаконита поступања три ветеринарска инспектора, одмах сам затражио да те информације буду прослијеђене Сипи на даље поступање, што је и учињено - истакао је Кошарац.

Он је изразио захвалност за промптно поступање истражних органа Сипе у овом случају, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

Кошарац је рекао да, уколико се докаже да су три осумњичена ветеринарска инспектора крива за дјела која им се стављају на терет, очекује да ће им бити онемогућен наставак ангажмана у Канцеларији за ветеринарство БиХ.

- Политика коју заговарам је децидно поштовање законских прописа и нулти степен толеранције према државним службеницима за које се утврди одговорност за незаконито поступање, јер је потпуно неприхватљиво да оптужени за злоупотребу службеног положаја и корупцију раде у државној служби - поручио је Кошарац.

Имајући у виду неопходност обезбјеђивања несметаног рада граничног прелаза на којем су три инспектора претходно извршавала послове контроле, Кошарац је наложио Канцеларији за ветеринарство БиХ да на њихова радна мјеста упути друге ветеринарске инспекторе како не би дошло до застоја у спољнотрговинском промету, наводи се саопштењу.

Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су три лица у акцији кодног назива "Инди" због сумње да су починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја и овлаштења, те примања дара и других облика користи.

Акција "Инди" изводи се у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Посавског кантона и Полиције Брчко дистрикта.