latinica  ћирилица
28/09/2020 |  20:35 ⇒ 20:45 | Аутор: СРНА

Отказан Београдски маратон због короне

Београдски маратон, 33. по реду, који је требало да буде одржан 18. октобра, отказан је због пандемије вируса корона, објавили су организатори.
Београдски маратон (Фото: bgdmarathon.org) -
Београдски маратон (Фото: bgdmarathon.org)

- Са неизмерним жаљењем морамо да вас обавестимо да нисмо добили одобрење да одржимо маратон - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да су организатори очекивали позитиван одговор и били спремни да одмах приступе организацији догађаја на одговоран начин, преноси "Блиц".

Организатори напомињу да су очекивали позитиван одговор послије неколико мјесеци озбиљног и преданог рада на припреми плана реализације измијењеног организационог и програмског концепта 33. Београдског маратона, прилагођеног садашњој ситуацији и у складу са актуелним мјерама Кризног штаба, с циљем заштите становништва од пандемије ковида 19.

У саопштењу се додаје да су, такође, прикупљане информације, знања и искустава организатора других сличних догађаја који су се управо одржали или ће бити одржани, са намјером да буду примијењена у Београду.

- Оваква одлука је за нас велико разочарање. Извињавамо се свима који су са нама већ дуго ишчекивали и надали се да ћемо раздрагано током јесени трчати београдским улицама - поручили су организатори.

Претходно су отказани маратони у Загребу, Паризу, Берлину и Њујорку.