latinica  ћирилица
29/09/2020 |  11:24 | Аутор: СРНА

Петров: Изетбеговићеве изјаве о Комшићу шамар Хрватима и удар на Устав БиХ

Посланик Моста у Хрватском сабору Божо Петров оцијенио је да је изјава предсједника СДА Бакира Изетбеговића, којом оправдава легитимитет Жељка Комшића као неког ко је увијек био на правој страни, шамар хрватском народу и удар на темеље Устава БиХ и Дејтонског споразума.

- Антидејтонско дјеловање Бакира Изетбеговића још више уноси неповјерење хрватског народа према институцијама БиХ. Права страна су увијек истина и поштивање Устава, а никако мајоризација и угњетавање другога - написао је Петров на свом Фејсбук профилу.

Он је истакао да само пуна једнакост свих народа и грађана, те легитимно политичко представљање на свим нивоима гарантују стабилност и напредак БиХ.

Петров наводи да су све друге изјаве и радње противне пресудама Уставног суда и Уставу БиХ удружени политички подухват који деконструише темеље БиХ.

- БиХ је држава три конститутивна и једнакоправна народа и свих њених грађана. Њена европска будућност, стабилност и функционалност зависи од тога колико ће сва три конститутивна народа прихватати и проводити темељна начела Устава БиХ и Дејтонског споразума - навео је Петров.

Подсјећа да је Хрватска потписница Дејтонског споразума о чијем провођењу би требо да брине.

- Хрватски народ мора уживати максималну заштиту и помоћ Хрватске с циљем обезбјеђивања равноправности, опстанка и развоја. На том путу моју снажну подршку и помоћ, као и подршку Моста, увијек ће имати - написао је Петров.