latinica  ћирилица
29/09/2020 |  11:36 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Конкурс за стипендирање студената из БиХ у Италији

Амбасада Италије у Сарајеву отворила је конкурс за стипендије италијанске Владе за школску 2020/2021. годину за држављане БиХ и италијанске држављане са пребивалиштем у БиХ за похађање студијских и/или истраживачких програма при италијанским државним или приватним, законски признатим, образовним институцијама.
Стипендирање студената - Фото: РТРС
Стипендирање студенатаФото: РТРС

Овогодишње стипендије намијењене су искључиво студентима који су добили стипендије италијанског Министарства спољних послова у школској 2019/2020. години и који траже обнову за наставак или завршетак образовног циклуса магистарског студија, високог професионалног образовања у области умјетности и музике или вишегодишњег истраживачког доктората.

Да би добили обнову стипендије, студенти морају доказати да су освојили одређени минималан број образовних кредита, а детаљне информације о начинима пријаве и условима налазе се у приложеном тексту конкурса на италијанском и енглеском језику, као и секцији FAQ portala https://studyinitaly.esteri.it/en/node/35.

Студенти требају предочити захтјеве директно, посредством портала https://studyinitaly.esteri.it најкасније до петка, 2. октобра. до 14.00 часова.

Стипендије трају девет мјесеци, почевши од 1. новембра 2020. и само покривају похађање наставе на територији Италије, саопштено је из италијанске Амбасаде.

У саопштењу се истиче да се на овај начин жели унаприједити сарадња у културној, научној и технолошкој области, пројекција италијанског економског система у свијету и ширење италијанског језика и културе.