latinica  ћирилица
29/09/2020 |  13:09 ⇒ 20:25 | Аутор: СРНА

"Уживај у Српској" (ВИДЕО)

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да је туризам, заједно са угоститељством, област која је највише погођена епидемијом вируса корона, те да је потребно посветити додатну пажњу за опоравак и стабилизацију.
НП Козара - Фото: РТРС
НП КозараФото: РТРС

Гашићева је навела да је с тим циљем покренута кампања "Уживај у Српској", коју реализују ресорно министарство и Удружење послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске - Хорека Републике Српске.

- Ова кампања је наставак претходне кампање "Доживи Српску" и циљ је да промовишемо домаће туристичке потенцијале, те да подигнемо свијест грађана о значају домаћег туризма, као и да свако појединачно може да допринесе опоравку ове области, уз поштовање свих епидемиолошких мјера - рекла је Гашићева у Бањалуци прије почетка обиљежавања Свјетског дана туризма.

Она је додала да кампања промовише Српку као сигурну дестинацију, у којој ће туристи моћи боравити и провести одмор или службени боравак.

Предсједник Удружење послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске - Хорека Републике Српске, Далибор Шајић, истакао је да Српска има велике туристичке потенцијале, о којима треба што више причати.

- Кампања жели да истакне одговорност сваког појединца, без које нема резултата. Јер, послодавци у хотелима и угоститељским објектима могу предузети све потребне епидемиолошке мјере, али ако се појединци, гости не понашају одговорно, не можемо адекватно одговорити на овај изазов - рекао је Шајић.

Он је позвао грађане да приликом боравка у угоститељским, хотелским и другим објектима у области туризма буду одговорни и савјесни, те на тај начин допринесу спречавању ширења вируса.

Шајић је напоменуо да се Удружење које води окупило за вријеме епидемије, те да је основано како би дало допринос да се санирају посљедице епидемије вируса корона на туризам и угоститељство.